Меблі для спальні


14.11.2012

Меблі для спальні

Спальня є дуже важливою кімнатою в будь-якому будинку або квартирі. Вона у великій мірі визначає комфортабельність житла в цілому. За тривалістю перебування людини в якомусь приміщенні спальня значно «обходить» кухню або вітальню.

Тому меблі для спальні слід підбирати особливо ретельно, заздалегідь плануючи її розстановку і інтер'єр в комплексі. Сучасна спальня зазвичай обладнана шафою-купе, комодом. Останнім часом з'явилася тенденція «розділення» спальної кімнатина дві зони, де одна частина виступає як гардеробна, друга - безпосередньо, як зона відпочинку. Це виключно зручне рішення!  Та головна відмінна риса спальні - ліжко. Саме на ньому ми проводимо найкращі часи свого життя. Дійсно комфортною спальня може бути тільки в тому випадку, якщо в ній розміщене зручне ліжко з сучасним ортопедичним матрасом. Так, дивани практичні з позиції компактності, але як спальне місце - вони лише бюджетна заміна ліжкові. Взагалі-то  місце диванів - у вітальні. Там вони доречні і раціональні.

Купити ліжко  - справа відповідальна. Але не менш відповідальна задача - купити матрас.   Спочатку розберемося зі структурою хорошого ліжка. Зазвичай цей предмет меблів складається з основи або опорної рами і каркаса для матраца. Також ліжко може комплектуватися висувними ящиками, столиками, тумбами т. д. Підстава може бути жорсткою - плитою ДСП, або більш гнучкою - окремі вигнуті планки (ламелі). Фахівці радять зупинятися саме на останньому варіанті, оскільки ламелі створюють додатковий ортопедичний ефект. Це відчувається навіть при використанні якісних сучасних матраців.  Щоб подушка не падала при будь-якому зручному випадку, краще обирати модель ліжка, де спинка підноситься над матрацом не менш, ніж на 400 мм.  На чому не слід економити, так це на механізмі висувних ящиків.  Адже саме він відповідає за строк експлуатації такого ліжка.

При виборі розмірів ліжка корисно ознайомитися з таблицею стандартних розмірів матраців і ортопедичних підстав - нестандартні такої ж якості будуть коштувати дорожче. 

Безумовно дуже важливо, щоб спальня була обладнана меблями, які зроблені з урахуванням усіх Ваших індивідуальних побажань і потреб. Тільки в такому випадку спальна кімната буде по-справжньому комфортною, а час, проведений в ній - приємним.